A WAC meetingje

( XI-19.) A Wiener Athleticsport Club versenye ujabb tömeggyőzelmet hozott a magyar szineknek. Uszóink tömegesen keresték fel a bécsi vizet ugy hogy némely versenyszám egészen hazai jellegü lett. Igy a 68 méteres gyorsuszás összes előfutamait magyarok nyerték, osztrák uszó nem is került a döntőbe.

A sprintstafétát is a mieink intézték el egymás között. A vegyes stafétában a MAFC négy sprinterrel állt starthoz, ugyanazokkal, akikkel a gyorsstafétát nyerte s a versenyben igy is első lett, de Donáth uszása ellen óvást adtak be, amit sajátszerüleg nem a helyszini zsüri intézett el, hanem az osztrák uszószövetség elé terjesztettek.

A vegyes staféta egyik száma lévén a Bécs város dijának, az amlitett óvás miatt a dij sorsa nincs még eldöntve. Egyébként e pontversenyben a WAC erős ellentállást fejtett ki és a MAFC csak egy ponttal tudta megelőzni. A MAFC egyéni győzelmeit Kenyeri szaporitotta a 300 m-es Kesztler memoriálban, melyet miután a védő Ádám feladta a küzdelmet, osztrák vetélytársai elől könnyen elnyert.

A nap főszámát, a 200 m. osztrák bajnokságot, Las-Torres hozta haza, Zachár nem indult-e versenyben. Az „ungarischer Löwe” amint Las-Torrest Bécsben nevezik, ellenfél hiányában a rekordjavitást más időre halasztotta.