Az Austria versenye

( X-29.) Pillanatnyi fellendülés után az osztrák uszósport ismét visszasülyedt arra az alacsony nivóra, mely lehetővé teszi, hogy egy-egy jelentékeny wieni meeting minden fontosabb számát magyarok nyerjék el. Igy történt az Ausztria vasárnapi versenyén is, melyben a győztes magyaroknak legtöbbször csak saját honfitársaikkal kellett küzdeni.

Az eredmények egy része éppen az ellenfél gyengesége miatt nem is nagyon értékes, se Las-Torres, Toldi és Beleznai eredményeinek abszolut értéke kétségbevonhatatlan. Az 500 m-es bajnokságban Las-Torres és Zachár kerültek össze.

Amint előre megirtuk, Zachárnak a régi formáját elnyert Las-Torres mellett semmi esély nem maradt. De ha már elfáradt Wienbe, kár kár volt kétszáz méternél feladni a harcot. Ha tovább szoritja ellenfelét, egész biztosan rekordhoz segiti.

Las-Torres ideje igy is, bár 200m-töl elleniéi hijján uszott, csak 2 mp-cl rosszabb a hires osztrák rekordnál. Las-Torres tehát katonáskodása utáni első startjával bebizonyitotta, hogy már ismét a régi. De akik látták a tavaly óta hihetetlenül megerősödött, megvállasodott bajnokot, azok biztosak abban, hogy nemsokára régi formáját is tulfogja szárnyalni.

Toldi uj rekordja nagyszerü gyorsaságról tesz tanuságot. De talán nem csalódunk, ha még ezt az elért pompás időt sem tartjuk Toldi igazi képességmutatójának.

Beleznai kellemes csalódást kellett, mert a hosszu Diana-badban kevesebbre becsültük. Idejének értékelésénél figyelembe veendő, hogy a tavalyi 100 m-es osztrák bajnokságot 1:10.6 alatt nyerte Bradstetter.