Véres harczok a Balkánon

Mi türés, tagadás: most már csakugyan folyik a nagy harcz a Balkánon és el lehetünk készülve, hogy ennek a véres harcznak egyhamar nem is lesz vége. Az ellenséges hadviselő felek sokkal jobban gyülölik egymást, semhogy valamely diplomácziai beavatkozás ma, a mikor a felek már pénzt és vért áldoztak és a mikor egy nagy leszámolás elő jutottak, le tudná szereltetni.

A mostani balkáni háborunak azonban megvan az a sajátossága, hogy egyszerre nem kevesebb mint öt ismert forrásból érkeznek a tudósitások, t. i. a törökök, görögök, montenegróiak, szerbek és bolgárok valamennyien külön látják el háborus hiranyaggal az európai sajtót.

Szóval: igazi tényekről vajmi keveset tudunk, csak az bizonyos, hogy nemsokára nagy összeütközések lesznek, legközelebb óriási csaták várhatók, miután becslés szerint a bolgár határ mentén mintegy háromszázezer török majdnem annyi bolgárral áll szemben és nem csekélyebb számu ellenfél fog megütközni a szerb határon. A görögök szintén akczióba léptek, állítólag elfoglalták Elasszonát, a török hadiflotta pedig a bolgár partokat bombázza.