Dr. Hindhede étkezési rendszere

Régi igazság az, hogy a jól teritett asztal örömeit csakhamar keserüség váltja fel, mert az, a ki tulságosan jóllakik, inyenczkedik és nem követ semmi rendszert, előbb-utóbb megadja az árát egészsége pusztulásával. Dr. Hindhede dán orvos rá is mutatott azokra a veszedekmekre, a melyek a husevésben és a – jóllakásban rejlenek.

Statisztikai és fiziológiai, valamint pathológiai adatokkal igazolta, hogy az emberi szervezetben a husevés következtében rengeteg sok mérges anyag halmozódik fel, megromlik az ember vére, szervei tönkremennek és gyomorromlás következtében elpusztul, elsenyved az ember öszszervezete.

Ellenben ki tejjel, könnyü kenyérrel, növényi zsiradékokkal, gyümölcscsel és főzelékkel él, de csak ugy, hogy tul nem laktatja magát, az megóvja magát, szervezetét és szerveit a husevés, ivás, tullakás káros utóhatásaitól és olyan vasegészségre tesz szert, mint pl. a képben bemutatott Madsen Frigyes dán kertész, a ki napi husz, huszonöt fillért költ élelemre és ez éppen elég, hogy aczélos egészséghez jusson és szervezetét is óvja.

Dr. Hindhede dán orvos ismertetett étkezési rendszerének nemcsak egészségi szempontokból van nagy előnye, hanem megérdemli a figyelmet az anyagiak szempontjából. Mert ha elgondoljuk, hogy napi husz – huszonöt fillér kiadás elég a jó egészség megóvására, étkezésre, akkor ennek a rendszernek követése mellett egészségre és anyagi jólétre tehetünk szert.