Divatos napernyők.

A napernyő régi idő óta a legravaszabb, legkokettebb része a női toilette-nek, az idei szezónban pedig éppen meglepetés, forma és szinösszeállítás tekintetében egyaránt. A napernyő is belévegyül az általános szinpompába, egyrészt egyeznie kell szinben a ruhával, de ügyelni kell az arcra vetett árnyék hatására is.

Lilaszinü ernyő alatt sápadt az arc, a rózsaszinü és piros ernyőn átszürődőtt napfény ellenben rózsássá és ifjuvá varázsolja az arcot is. Az idei divat rendkivül kedveli a többféle szinből összeállított ernyőt.

A nyelek egyszerűek, a sikkes ernyőn hoszszuak. Eredeti párisi felvételek képeinken két sikerült napernyőt ábrázolnak. Rendkivül elegáns a ráncokban huzott sifonernyő, különösen, ha szinjátszó anyagból készül. A képünkön látható felső rész fekete, belső oldala zöld huzott selyemsifon, közöttük zöld, árnyalt japánselyem.

A kétféle szin alkalmazására rendkivül alkalmas a képünkön bemutatott harangalak. Modellünk felső része zöld, a pánt fekete. Csak a felső rész bélelt. E célra sűrűm ráncolt tengerzöld selyemsifont használtak fel.