Magyar hockey élet

Január 8-án hirtelen hidegre fordult az idő és azóta, csaknem mindennap együtt van a pályán a BKE jéghockey játékos gárdája. Az időjárás folytonos változásától való félelem meglátszik a BKE vezetőségének munkáján.

Lapunkban közöltük azt a hatalmas programmot, a melyet a BKE hockey csapata részére összeállított, de ebből a programmból eddig még egyetlen egy szám sem került megvalósításra. A vasárnapokra lekötött mérkőzések az enyhe idő miatt rendre elmaradtak és így a sport igaz barátai az értékes mérkőzések egész sorától estek el. Talán legjobban sajnálhatjuk az oxfordi legénység bemutatkozásának elmaradását.

Az Oxford Canadianssal való mérkőzéstől igen sokat vártunk hockey sportunk fejlődését illetően. Abszolut tudásunk ugy egyénileg, mint az összjátékban oly magas fokon áll, hogy szereplésük utmutatásul szolgálhatott volna játékosainknak. Az eddig elmaradt mérkőzések pótlásául meg kell elégednünk a sebtiben meghivandó bécsiekkel. Az Engelmann-féle mesterséges jégpálya óriási mértékben fellendítette a bécsi hockey sportot, ugy hogy a bécsiekkel való találkozásaink az eddigi auspiciumok szerint nem fognak a magyar csapatra oly hizelgő eredményt hozni,. mint a minőket a multban megszoktunk.

A rövid tréning kétségessé teszi a csapat külföldi turájának létrejöttét is. A külföldi csapatok mérkőzéseiről már hetekkel ezelőtt hírt hallhattunk és egy körutra induló csapat oly nagy tréninggel rendelkező ellenfelekre számíthatna, hogy szinte könnyelműségnek volna vehető, ha az oly sikeresen megalapozott hockey hirünket egy meggondolatlatlan és kellőleg elő nem készített turával egy csapásra tönkretennök. Ezt az álláspontot vallják az összes illetékesek is és a tura helyett egy igen helyes terv keresztülvitelét készítik elő.

E terv szerint a csapat kellő számu tartalékkal kiegészítve tréning céljából Davosba utazna egy bizonyos időre és az ott mutatott formája alapján küldené csak turára a vezetőség. A míg jég lesz, természetesen a BKE pályán trenirozna továbbra is a csapat. A vezetőség véglegesen rövid időn belül fog dönteni.