Corinthián vándordij

FTC – III. ker., TVE 5:3 (4:0) – Üllői-ut – Biró: Sugár István – 2000 néző.
A kitünő formában levő budai csapat teljesen beigazolta az MTK, TTC és NSC ellen elért győzelmeknek realitását. Mikor már öt goal terhelte hálóját, páratlan lelkesedéssel sikerült a bajnok csapatnak három goalt visszaadnia.

A mezőny legjobb embere Payer volt, a ki mellett még a Weisz – Pataki jobbszárny briliáns játéka tünt ki. A zöldfehérek kapuját Fritz védte. A III. kerületieknél a csatársor erélyes játéka érdelem dicséretet, míg a kapott goalok nagyrésze a habozó védelem rovására irható.

Az FTC. kezd és már a 3-ik percben Weisz beadásából Schlosser goalt fejel, míg a 13-ik percben egy szél által hajtott labda kerül a III. kerületiek kapujába. A 18-ik percben Borbás beadásából Pataki az FTC harmadik goalját rugja, míg Schlosser a 43-ik percben a félidő utolsó goaljához juttatja csapatát.

A második félidő is az FTC támadásával kezdődik és Schlosser a 20-dik percben az FTC ötödik és utolsó goalját lövi. A III. kerületiek kerülnek ezután fölénybe és a 25-ik pedig Medgyesi, a 35-ik percben pedig Rumbold hibájából két goalt érnek el, míg a 43-ik percben a mérkőzés utolsó goalját rugják.