A zágrábi sportélet

Horvatski Akademski Sportski Klub Zágráb legszebb helyén a Maximirben 4 hold területen elsőrangu és az összes sportágak kultiválására alkalmas sporttelepet létesített. Eddig a 70-120 m. nagyságu football pálya és a 400 m. kerületü 8 m. széles futópálya készült el, mig 8 tenniszpálya, öltözőkkel ellátott tribün és a versenyek céljaira szolgáló uszómedencét a hónap végén adják tá rendeltetésének.

Rendkivül mozgalmas sportélet lesz Zágrábban s számos football mérkőzés mellett nagyarányu athletikai-, lawn-tennis és uszó-versenyeket is rendeznek. A mult héten a BAK-ot, csütörtökön a bécsi Cricketereket látta vendégül az Akademski. A közönség a magyarokat is, az osztrákokat is meleg szeretettel fogadta.

Az intelligens zágrábi klub tagjai sorában több magyar van, akik előkelő szerepet visznek a vezetésben is. A football tréningeket Klug Frigyes vezeti, az első csapat centere pedig Dombováry Ödön és Pécsi AC volt kiváló játékosa és football kapitánya. A nyáron elsőosztályu egyesületeink legnagyobb része ellátogat Zágrábba, viszont a horvát csapat Horvátország nagyobb városaiba és egyebüvé teszi kirándulást. Többek között mérkőzni fog Fiumében, Triesztben, Polában és egy-két olasz városban is.