EVEZÉS. A budapesti nagy regatta

A Hungária győzött a szenior nyolcasban. – Pirát három versenyt nyert. –Rekord látogatottság.

Tökéletes sikerről számolhatunk be. Minden verseny izgalma finis után a célban dölt el s több mint 5000 néző tapsolta a győzteseket. A nagy érdeklődéssel várt szenior nyolcas versenyt a Hungária nyerte meg.

Fájdalmas szenzáció volt ebben a versenyben a Pirát második helye. Fél hajóhosszal verte meg végspurtban az ellankadt Pannoniát. Több mint egy évtized óta az ez az első eset, hogy osztrák csapat maga mögött hagyott egy magyar szenior nyolcast.

A regatta részletes eredményei:
Junior négyes. 1. Wiener Ruderclub Pirat 5 p. 32 mp., 2. Sirály 5 p. 33 mp., 3. Allemannia, Korneuburg. Indult még a Maros (Arad), a Nemzeti, Vácz és az Előre. Gyönyörü finis után negyedhosszal nyerve. A végig vezető Sirályt a Pirát végspurtjával verte meg.

Egyes főverseny. 1. Dr. Mészáros József, Neptun, 6 p. 18 mp. 2. dr. Levitzky Károly, Nemzeti 6 p. 19 mp. 3. Nagl Emanuel, Donauhort. Száz méterrel a cél előtt még vezetett Levitzky, a végspurtban azonban Mészáros fölnyomult s egy rövid méterrel legyőzte Nagl két hosszal harmadik.
Szenior négyes. 1. Pirát Row-over. – A szintén benevezett Kirchknopf-négyes nem állt starthoz meat erejét a nagy nyolcasra tartogatta.

Junior egyes. 1. dr. Heinrich Alfréd, Pirát 5 p. 04 mp. 2. Kalinka Hans, Hansa (Trieszt) 5 p. 20 mp. – Feladták a versenyt Herz (Sirály) és Koós (Neptun). Öt hajóhosszal nyerve.
II. o. Szenior-nyolcas. 1. Műegyetemi Evezős Club 5 p. 16 mp., 2. Pannonia 5 p. 21 mp., 3. Vác. 1 1/4 hajóhosszal nyerve. – A jobban összeevezett műegyetemi csapat a végspurtban verte meg a szívósan küzdő Pannoniát. – Vác jó harmadik volt.

Doubló. 1. Neptun. (Mészáros- Koós) 5 p. 55 mp. 2. Nemzeti (Levitzky-Gráf). A Pozsonyi Hajós – Egylet föladta. – Óriási küzdelem után centiméterekkel nyerve.

Szenior nyolcas. (Olimpiai próbaverseny.) 1. Hungária Evezős Egylet 5 p. 16 mp. 2. Pirát 5 p. 17 mp. 3. Pannonia. 3/4 hosszal nyerve, 1/2 hosszal harmadik. – Ötszáznál a Pirát vezetett félhosszal a Hungária előtt. Ezernél már a Hungária volt az élen a Pirát előtt. Ezerötszáznál fölnyomult a Pannonia, Megelőzte a Pirátot, de ezzel ki is adta az erejét.

A végspurtban a Hungária még növelte előnyét, de a Pannonia nem tudta visszaverni a Pirát támadását s fél hosszal verve maradt.

Vidékiek versenye. (Négyes) 1. Váci Sportegylet evezős-osztálya 5 p. 55 mp. 2. Maros-aradi Evezős-Egylet. Négy hosszal nyerve.