A gyilkos amerikai milliomos

Thaw Henry, fiatal amerikai milliomos, felesége udvarlóját, White mérnököt orvul agyonlőtte. A szerencsétlen mérnök a milliomos feleségét még leánykorából ismerte, Thawné ugyanis férjhezmenetele előtt énekesnő volt és gyöngéd kötelékek fűzték a mérnökhöz, aki folytatta udvarlásait akkor is, amikor az énekesnő asszony lett.

Egy nyilvános mulatóban történt azután, hogy a férj egy leküzdhetlen féltékenységi rohamban az udvarlót lelőtte. A newyorki büntetőbíróság a gyilkos milliomost halálra ítélte, a felülvizsgálat alkalmával azonban Thaw Henryt mégis őrültnek nyilvánították és eként elkerülte a halálos ítélet végrehajtását.

Anyja milliókat áldozott, minden követ megmozgatott, hogy fia beszámíthatatlanságát igazolhassa, így azután Thaw Henry a villamos kivégző szék helyett a matteavani elmegyógyintézetbe került. Innen azonban a napokban megszökött és átmenekült Kaliforniába.

A kiadatási eljárást megindították, lapzártakor pedig arról értesülünk, hogy a megszökött milliomost, akinek kézrekerítésére egész sereg automobilt indítottak utnak, elfogták és visszavitték az elmegyógyintézetbe.

Képeinken bemutatjuk az őrültnek nyilvánított gyilkos milliomost és az elmegyógyintézetet, ahonnan megszökött.