Olympiai eredmények

Megkezdődött a harc az olympiai babérokért. Amerika ragadta el az elsőt. Hatos csapat győzött a céllövészetben. Annák rosszabbul kezdődött nekünk. Céllövőink utolsók lettek a sorban, válogatott football-csapatunk pedig mindjárt legelső mérkőzésében kiesett a további küzdelemből. Az olympiai játékokról alábbi részletes sürgönyeink számolnak be:

Football.

Anglia – Magyarország 7:0 (3:0)
Stadion. – 8000 néző – Biró: Givothoft (Hollandia)
Anglia csapata: Brebner, Burn, Knight, Littleworth, Honney, Dines, Berry, Woodward, Walden, Hoare, Scharpe.
Magyarország csapata: Domonkos, Rumbold, Payer, Biró, Károly, Vágó, Sebestyén, Bodnár, Pataki, Schlosser, Borbás.

Délután fél háromkor rekkenő hőségben kezdődött el a match, a melyben a magyar csapat lesujtó vereséget szenvedett. A goalarány azonban nem hű kifejezője a tényleges erőviszonyoknak.
A mezőnyben legalább olyan jó volt a piros inges magyar tizenegy, mint a fehérbe öltözött angol, csak a kapuk előtt volt nagy a különbség. A goal elé kerülve, fenomenálisan játszottak az angol csatárok, mig a kapu védőjök a legbiztosabbnak vélt lövéseket is kivédte.

Károly volt a magyar csapat legjobb embere. Labdaszedésével messze kimagaslott a mezőnyből és passzai is értékesek voltak. Kitünő volt a két hátvéd és Vágó , mig Biró kissé lassunak bizonyult. Nagyszerüen dolgozott egész végig Sebestyén, Bodnár és Pataki, ellenben megdöbbentően szerepelt Schlosser és Borbás.
Rettenetesen letörött a félelmetes balszárny. Schlossernek nem volt egyetlen egészséges momentuma sem. Rosszul passzolt és gyatrán lőtt. Vergődés volt, a mit Borbással együtt csinált.

Céllövő verseny.

A hatos csapatversenyben 200, 400 és 600 méteres céltáblán, hadifegyverrel győzött Amerika 1866 ponttal. 2. Anglia 1900 pont. 3. Svédország 1574 pont. Helyezetlenek Délafrika 1531 pont, Francziaország 1517 pont, Norvégia 1476, Görögország 1438 pont. Dánia 1411 pont, Oroszország 1403 pont. Magyarország 1334 ponttal utolsó.

Lawn-tennisz.

Schomburg – Müller (Németország) győz Kelemen – Barat (Magyarország) ellen 6:0, 6:0, 6:2 arányban, - Kitson-Wintlov pár (Délafrika) győz Zsigmondy-Kehrling pár ellen 6:3, 6:3, 7:9, 6:2 arányban. – Heyden (német) győz Tihamáry ellen 6:3, 3:6, 6:4, 7:5 arányban.