Az Athletic News – Hercog Edéről

A multé már a stockholmi olympiász, de az ujságiró még nem térhet fölötte napirendre. Előszedegeti a már sárgulófélben levő külfüldi ujságokat, a végig lapoz bennük, vajjon nem akad-e valamelyikben bennünket, magyarokat közelebbről érintő hir. Kutatni kell utána, hisz kevés feljegyzésre méltót szolgáltattunk a külföldre nézve.

A Manchesterben megjelenő Athletic News, az angol football-világnak egyik kedvelt és talán legmértékadóbb lapjának egy példánya is a kezünkbe kerül. A holland-dán mérkőzés kritikáját tartalmazza. Gyönyörüen jellemzi a páratlanul érdekes mérkőzést, a melyről azt mondja a cikkíró, hogy keveset látott még ehhez hasonlót.

A referádában ezeket olvassuk: A mérkőzés szépségét ügyesen domborította ki a biró. Egy kitermetű magyar gentlemanra volt bizva a mérkőzés sorsa és mondhatom, hogy ragyogóan oldotta meg feladatát. Igaz, hogy kevés beavatkozást igényelt a játék, de ő kitünő érzékkel mindig tudta, hogy mikor kell megfujni a birói sipot és ezzel végtelenül élvezetessé tette a nézőknek a játékot.
Nagy örömmel szögezzük le ezt a kritikát, mert football sportunkra vet jó fényt elsősorban.