Építik a berlini Stadiont

Az olympiai küzdelmek eddigi szinterétől eltérően a berlini (grünewaldi) Stadion teljesen nyitott lesz és igy külső formájában leginkább az atheni pályához fog hasonlítani. Mértékeiben azonban felül fog mulni minden eddig épült stadiont. Az építmény hossza 340 méter lesz, szélessége 200 méter.

A déli részében helyezik el a császári család részére építendő pavilont, az északi részében építik az uszodát, amely 104 m. hosszu és 22 m. széles lesz. A nézőtér alsó ülősora előtt huzódik el a cement-kerékpárpálya 666 ½ m. hosszuságban és 9 m. szélességben. A futópálya 600 méter kerületű és 6-10 m. széles lesz. A stadion közepén terül el a 100 m. hosszu és 70 m. széles footballpálya. A szabadon maradt kavicsos terület különféle atletikai számok részére van fentartva.

A torna- és lovasgyakorlatokat a pálya közepén tartják. Összesen 20,200 ülő- és 9800 állóhely áll majd rendelkezésre. A lejáró lépcsők hat méter szélesek. Fedett nézőtér egyáltalában nem lesz. Ott, ahol az uszóversenyeket tartják, 2200 ülő- és 800 állóhely áll rendelkezésre. A stadion tervezője March építészeti tanácsos, aki maga ügyel fel az építési munkálatokra. Jövő év juniusra tervezik a stadion építésének befejezését.