A legjobb vidéki csapat a Tatabányai Sport Club

Tatabányai S. C, - Kolozsvári Kereskedelmi Akadémia S. C. 9:1 (4:1). – A Népszigeten 3000 főnyi közönség jelenlétében vivta ki nagyarányu győzelmét s szerezte meg a legjobb vidéki csapat cimet a Tatabányai Sport Club.

Kétségen kívül rászolgált a győzelemre, egészséges csapat, jól együtt levő együttes, mégis oly nagy goaldifferenczia, mint a minőt az eredmény föltüntet, nincs a két csapat között. Tizenhárom órás utazás, egyik legjobb játékosának hirtelen megbetegedése és némiképpen a birónak az ő kárukra megnyilvánult indiszpoziciója okozta a kolozsváriak sulyos vereségét. Rovásukra esett különösen a két védelem közötti klasszis különbség.

Míg Tatabánya védelmének mindegyik embere legény volt a talpán, addig Kolozsvárnak csak a jobb backje töltötte be kifogástalanul a pozicióját. Mindkét csapatnak legjobb része a belső csatársor volt. Kolozsváré vidéki nivót véve a legjobb, Tatabánya három belső csatára (Payer-Schalfer-Frühwirt) azonban a fővárosi szinvonal értelmében is elsőrangu.

A match oroszlánrészében a Tatabányai SC. erős fizikumu csapata nagy fölényben volt, s Kolozsvár csak a mérkőzés végén, egyetlen goalja után jutott ofenzivába. A goalokból Schalfer négyet, Payer hármat és Frühwirt kettőt lőtt. Biró. Havas Lajos volt.