Száz méteres uszoda Budapesten

A jövő nyáron nyilik meg a Margitsziget.

A magyar uszósport egy régi, sulyosan érzett fogyatékossága, a 100 méteres uszoda hiánya végre ugy látszik fényes, talán az egész világon páratlanul álló módon fog orvoslást találni. A fővárosi közmunkák tanácsa ugyanis tudvalevően bérbeadta a Margitszigetet a Ritz és Spellinger vállalkozó-cégnek azzal a kötelezettséggel, hogy a szigeten 10 millió koronás beruházásokat eszközöljön.

Illetékes helyről nyert értesülésünk szerint a közmunkatanács egyik illusztris tagja napirendre vetette azt az eszmét, hogy a feltöltendő strandfürdő keretein belül az artézi forrásnak évtizedek óta a Dunába zuhogó meleg ásványvizének a felhasználásával zárt 100 méter hosszu uszoda építessék, amely ilyen körülmények közt áprilistól októberig az időjárástól ugyszólván teljesen függetlenül volna használható és a tervezett világfürdő jellegének megfelelően egyuttal nagyszabásu uszóversenyek ünnepségek szintere is volna.

Mondanunk sem kell, hogy ez a zseniális terv – amelyet egyébként Ritzék is rokonszenvesen fogadtak – valóságos megváltást jelent.