A béke felé

Lassan bár, de biztosan közeledik a balkáni béke. Montenegró még néhány kétségbeesett kisérletet tesz, hogy a hatalmak nehezen létrehozott egyetértését megbontsa, de közben megbizottja Párisban tárgyal azokról a milliókról, melyek fejében szépen meghátrál.

Cettinjei hirek szerint tegnap megkezdték ugyan Szkutari ostromát, de viszont a szerb csapatok már uton vannak hazafelé, a nemzetközi blokád pedig minden ujabb csapatszállítást megakadályoz. Egy másik cettinjei távirat arról ad hírt, hogy Nikita most arra készül, hogy az orosz cárral az utóbbi hónapokban folytatott levelezését nyilvánosságra hozza.

Ez a fenyegetés zsarolás akar lenni Oroszországgal szemben, a mely ismét cserbenhagyta Nikitát. Bizonyos azonban, hogy az orosz cár energikusan leinti okvetetlenkedő apósát.
London, április 13.

Itteni diplomáciai körökben valószinünek tartjuk, hogy a hadviselő felek még ezen a héten aláírják a békét. A nagyköveti reunió csütörtökön tartja legközelebbi ülését, melyen a távollevő Greg külügyi államtitkár helyett Sir Artur Nicolson államtitkár fog elnökölni.