Mükedvelők iparmüvészeti kiállitása

A mükedvelők iparmüvészeti kiállitása, melyet az Országos Magyar Iparmüvészeti Társulat hazai és külföldi amatőrök munkáiból rendez, november második felében nyilik meg az Iparmüvészeti Muzeum földszinti helyiségeiben. A tárgyak beküldésének végső határideje november 5-ike.

A társulat kiállitási bizottsága ezen az uton is fölhivja az iparmüvészeti munkák (himzés, csipke, bőr, fém, kerámiai munkák stb.) készitésével foglalkozó amatőröket, hogy a kiállitáson vegyenek részt, a tárgyaikat már most jelentsék be a társulat igazgatóságánál, a hol e célra szolgáló ivek kaphatók.

A kiállitáson nemcsak müvészileg képzett amatőrök készmunkáit állitják ki, hanem bemutatják azokat a nyers anyagokat és szerszámokat is, a melyeket az amatőrök használni szoktak. Kiállitásra kerülnek továbbá fél kész mukák is, amelyek a különféle amatőr technikákat szemléltetik.

A kiállitásnak ebben a csoportjában részt vehetnek kereskedők és kézimunka-iparosok is, a kiket a társulat, ha e miatt hozzá fordulnak, szivesen lát el megfelelő müvészi mintákkal. A kiállitáson csakis az illetékes jury által elbirált tárgyak kerülhetnek bemutatásra.