Atletikai klubok kartelje

Összeesküvés a Hungária-úti sporttelep ellen.

Sugás-bugás, titkos tanácskozás, csöndes alkudozás és rejtett rábeszélés folyik bizonyos atletikai körökben. A lappangó mozgalom célja az, hogy a versenyrendező egyesületeknek egy csoportját kartellbe tömörítse. A kartell célja az volna, hogy azok az egyesületek, a melyek ahhoz tartoznak, csak az Üllői-uti sporttelepen rendezzék versenyeiket s a Hungária-uti pályát bojkottálják.

A kartellen kívül álló egyesületeket azzal a szándékoznak a hozzájuk való csatlakozásra rákényszeríteni, hogy azoknak a cluboknak a nevezéseit, a melyek az Üllői-uti pályán nem hajlandók versenyeiket rendezni, a nevezéseit indoklás nélkül visszautasítják s azokon a napokon, a melyeken a Hungária-uti pályára verseny van kitüzve „kontrameetinget” rendezzenek.

Szóval azt az épületes pályaharcot, a mely az Üllői-uti és Hungária-uti sporttelep között a footballsportban dühöng, át akarják plántálni az atletika terére is Csak ennyit. Egyebet nem akarnak.
Ez a fantasztikusan hangzó terv, a milyen rosszhiszemű, éppen olyan naív. A rosszhiszeműséget eléggé jellemezzük akkor, a midőn a football-sportunkban uralkodó gyönyörű állapotokhoz hasonlítjuk. A terv naivsága is a napnál világosabb.

Azt hiszik a jó „cselszövők”, hogy a MASz mihelyt megneszel valamit, nyomban nem csak szét közöttük? Nem bojkottálja azonnal az összeesküvőket, nem fogja betiltani a versenyeiket, nem fogja megtagadni a „kontrameetingek” rendezésére kért terminust?