Öngyilkos miniszter

Mc. Kennedy, Newyork állam igazságügyminisztere, február 15-én öngyilkosságot követett el a buffalói villájában. Elmetszette a torkát és mire megtalálták, már halott volt. Ez a szenzácziós öngyilkosság szoros kapcsolatban van azzal az igen hosszú idő óta huzódó ügygyel, a melynek során számos amerikai tisztviselőt súlyos visszaéléssel vádoltak közöttük Kennedy John igazságügyminisztert is.

A fővád az volt, hogy az illetékes állami tisztviselők nem jártak el kellő erővel a trösztök ellen indított vizsgálat során és a biróságok elé került pörökben sem képviselték teljes energiával az állam tisztogató szándékát. Még súlyosabb vád volt az, hogy a trösztök igen sok nagyrangú tisztviselőt megvesztegettek és Kennedyről is az a hir terjedt el, hogy pénzt kapott energiátlan magatartásáért.

Az a vizsgáló-bizottság, a melyre ennek az ügynek a kibogozását bizták, már számos izben megidézte Kennedyt a végből, hogy vallomást tegyen. Az igazságügyminiszter azonban mindig kitért a vallomás elől, mígnem most azzal a kijelentéssel idézik, hogy ha nem megy önként, hivatalosan odavezetik a bizottság elé. Ezt akarta elkerülni Kennedy végrehajtott öngyilkosságával.