A MUSz úszóversenye

A 220 yardos bajnokságot Las Torres, a hátuszásbajnokságot a bécsi Kellner nyerte.

A stafétában Bartha győzött.

Gyönyörü keretben folyt le a szövetségi verseny második napja az ujpesti öböl százméteres nyilt pályáján. Sportszempontból a siker nem volt teljes, mert Bartha stafétája legyőzte Budapest csapatát.

Ha Baranyi uszik háton és Tokay mellen, az eredmény bizonyosan más lett volna. A bécsiek nem vettek részt a stafétaversenyben, mert Kellner, aki előzőleg megnyerte a hátuszás bajnokságát, a verseny után rosszul lett, Selmeczy pedig nem jöhetett el a bécsiekkel.

A vizipóló mérkőzés nagy érdeklődést keltett. Sajnos, a bécsiek nem akarták respektálni a berlini Schultze ugyanis a német szabályok alapján, nem itélt meg egy goalt, a melyet Schiff Otto lőtt, a mit pedig szerintünk is meg kellett volna adnia.

A levonulás a második félidő második felében történt, a mikor a mérkőzés 2:1-re állt a magyarok javára. Félidő: 1:1. A vezető goalt az osztrákok lőtték. Beleznayt a második félidőben 14 percre kiállitották.

Eredmények:
Középiskolai staféta 4x80 m. Piarista főgymnásium 1 p. 35•2 mp. sw. o.

220 yardos bajnokság. 1. Las Torres Béla MAC 2 p. 34•4 mp. 2. Brezlmayer Kálmán MAC.

Juniorstaféta 3x100 m. 1. MTK 4 p. 49•6 mp. 2. MAFC.

Városokközti staféta, 4x100 m. vegyes staféta. 1. Berlin (Luber, Schultze, Rausch, Otto) 5 p. 20•4 mp. 2. Budapest (Demján, Bródy, dr. Beleznay, Brezlmayer) 5 p. 24 mp., 5 méterrel nyerve.

Melluszás főverseny 200 m. 1. Demján BTC 3 p. 11•6 mp. 2. Bitar NSC.