Kossuth hetvenkétéves

Vasárnap ülte meg Kossuth Ferenc hetvenkettedik születésnapját. A nagybeteg pártvezér ebből az alkalomból nagy számban keresték fel hivei, tisztelői és a közélet vezérférfiai. Kossuth állapotában a javulás tartós. Közérzete jó, a táplálékfelvétel és emésztés kielégítő és kezelőorvosainak véleménye szerint néhány nap mulva már elhagyhatja a szanatóriumot. Vasárnap már sajátkezüleg bontotta fel leveleit és sürgönyeit és jókedvüen elbeszélgetett látogatóival.

Kossuth születésnapja alkalmából elsőnek kezelőorvosa, báró Herczel Manó üdvözölte, aki neje nevében is kifejezte szerencsekívánatait és hatalmas virágcsokrot nyujtott neki át. A függetlenségi párt nevében Károlyi Mihály gróf és Sághy Gyula keresték fel délelőtt Kossuthot és átadtak neki egy ívet, amelyet az összes ellenzéki képviselők aláírtak. A szeretet e jelét Kossuth nagy örömmel fogadta és sokáig elbeszélgetett látogatóival. Élénken érdeklődött a napipolitika iránt. Délután négy órakor Beöthy Pál, a képviselőház elnöke, kereste fel a beteg pártvezért, akivel Kossuth hosszabb ideig elbeszélgetett. Majdnem az összes ellenzéki képviselők kint jártak a szanatóriumban és leadták névjegyüket.

A betegszobába bebocsátották Fótli János és Szterényi József belső titkos tanácsosokat, akiket Kossuth szivesen üdvözölt. Sürgönyileg is igen sokan üdvözölték Kossuth Ferencet.