Nemzetközi kerékpárverseny Budapesten

Az utóbbi időben nálunk rendezett nemzetközi sportversenyek között egyike volt a legérdekesebbeknek a Millenáris pályán vasárnap lefolyt nemzetközi kerékpárverseny. A Ferencvárosi Torna Club rendezte ezt a mérközést, amelyben kiváló kerékpárosok vetélkedtek egymással a győzelemért.

Részt vett a versenyben két hires osztrák kerékpáros is: Puhrer és Perreson, akik már többször kitüntették magukat más versenypályákon és most is a diadal reményében jött Budapestre, a Ferencvárosi Torna Club meghivására. A sportemberek most sem csalódtak e két kitünő kerékpárosban: elsők lettek ők a páros versenyben, ezenkivül Perreson még a térelőny-versenyből is győztesen került ki.

Az érdeklődésből és a győzelemből kijutott a kitünő magyar kerékpárosnak, Vassnak is, aki az MTK tagja; ő lett az első az 1 kilométeres bajnokversenyben. Nagy lelkesedést keltett a győzelme a tengernyi közönségben, ünneplése közben kerékpárostól együtt felemelték a levegőbe.

A tandem-verseny Szamek-Pirity (FTC) győzelmével végződött, a FTC és a MTK közti kerékpár-póló mérkőzésből pedig a FTC került ki győztesen 2:1 arányban és ezzel megnyerte az 1913. évi póló-bajnokságot. A versenyt több ezer főnyi közönség nézte végig nagy érdeklődéssel s a kerékpársport külföldi hivei közül is többen jöttek Budapestre.