MTK – WSC 6:2 (3:0)

Hungária-ut, Biro: Schuberth M. Ferenc. 7000 néző.

A WSC és az MTK találkozása mindig a legfairebb keretek között zajlott le s ebben a tekintetben most sem cáfoltak rá a hagyományokra. Pompás passzjátékra, a szélsők gyors lefutására és idejében történő centerezésére alapított játékot produkált az MTK s elsősorban ennek köszönheti a rendkivül értékes, szép eredményt.

Koronája volt a matschnek az MTK nagyszerű halfsorának a játéka. A Biró – Hlavay-Vagó triász ma megpecsételte az a véleményt, hogy ilyen halfegyüttest magyar csapat még nem vallhatott a magáénak.

Kiváltképpen Hlavay volt nagyszerű, ő volt a mozgatója a friss, ötletes, fáradhatatlan, a támadást és védelmet egyformán támogató játéknak. Teljesítménye a halfsornak annál is szembetünőbb volt, mert a hátvédek határozottan gyöngék voltak.

Az ő terhükre irando a WSC két goalja is. A bécsiek áttörése csakis a beckek hibájából sikerült a jó szerencse, hogy Knapp csodás formában volt. Kitünően helyezkedett a nagy flegmával nézett szembe minden veszedelemnek.

A csatársorról csak a legnagyobb dicséret hangján nyilatkozhatunk. Remek mezőnyjátékok folytattak s az akciók befejezéseképpen nem fukarkodtak az éles lövésekkel.
A bécsi csapatnak cseppet sem szegte a kedvét a kékfehérek produktiv játéka és elejétől végig ambicióval és kitartással törtetett előre. A WSC régi csapatából csak Müllert, Braunsteinert.

Márz II-öt és Schmiegert láttuk viszont, a többi uj ember, Braunsteiner mint középcsatár sokszor magára volt hagyva s különben sincs már olyan formában, mint reprezentativ hátvéd korában volt. Veszélyes lövései voltak Schmiegernek.

A 4 p.-ben Kertész csinálja a vezető goalt, a 27 p.-ben Rácz az egymásba futó bécsi hátvédek közt gyönyörű lövéssel szerzi meg a második és a 39. p.-ben Kertész III. a harmadik goalt.
A második félidő első percében Rácz juttatja csapatát a negyedik goalhoz. Az 5. p.-ben Braunteiner szerzi meg a bécsiek első goalját a 7.-ben foul miatt 11-eshez jut a MTK s Révész ebből goalt lő. A 10. p.-ben Taussig beadásából Rácz az MTK hatodik és hét perc mulva Schmiger a WSC második goalját lövi.