A Budapesti – Korcsolyázó-Egylet közgyülése

A Budapesti Korcsolyázó-Egylet pénteken délután tartotta negyvenedik rendes évi közgyülését városligeti helyiségében Kajtinger Mihály udvari tanácsos elnöklésével.

A választmány jelentése rámutatott arra, hogy a budapesti korcsolyázó viszonyok megkövetelik egy műjégpálya létesítését, amely nem fedett helyen, hanem a szabadban lenne. Az egyesületnek összesen 11.165 tagja van.

Az egyesület az idén is a külföldre küldötte trenirozás céljából a legjobb versenyzőket. A nemzetközi hölgy-műkorcsolyázás díját az idén is Mérei-Horváth Opika nyerte meg.

A nemzetközi viszonylatban elsőrangu szerepet játszott a világbajnoki műversenyben Szende Artur, aki a második díjat nyerte. Az egyesület több nemzetközi bajnoki versenyt rendezett és a vidéki jubiláris egyesületekkel karöltve két bajnoki versenyt tartott.

A közgyülés a jelentést egyhangulag tudomásul vette. A pénztári jelentés szerint az egyesület bevétele a mult esztendőben 260.000, kiadása 265,000 korona volt. A közgyűlés a mult évi zárszámadását és a jövő évi költségelőirányzatot tudomásul vette.