Közgazdaság a müegyetemen

A müegyetem közgazdasági osztálya október elején megkezdi müködését.
Egyelőre 1914-15. tanévben egyéves tanfolyam lesz, amelyen a rendes hallgatók heti 28 órán át kötelesek hallgatni a tantervben meghatározott előadásokat és azonkivül hetenként legalább egy délután szemináriumi munkát kell végezniük.

A főkollégiumok tárgyai a nemzetgazdaságtan, pénzügytan, statisztika, agrárpolitika, bányászati és iparpolitika, kereskedelem- és bankügy, közlekedésügy, szociálpolitika, magyar közgazdasági jog, magyar magánjog, bányajog, kereskedelmi és váltójog.

Ezenkivül lesznek a főtanulmányok kimélyitésére speciális előadások és esetről-esetre külön kurzusok a közgazdasági tudományok fejlesztésével kapcsolatos kérdések ismertetésére.

A tanfolyam rendes hallgatója lehet, akinek műegyetemi, bányászati, erdészeti főiskolai, keleti kereskedelmi akadémia, a budapesti vagy kolozsvári kereskedelmi akadémia felsőbb tagozatbeli, fiumei keleti akadémiai vagy hasonló jellegű külföldi főiskolai végzettsége van.

A tanfolyam végén a hallgatók írásbeli és szóbeli szigorlatot tesznek és esetleg külön szigorlat alapján közgazdaságtudományi doktorokká képesithetők.