Műkorcsolyázó világbajnokság St. Moritz

Győztes Méray-Horváth Opika.
A nemzetközi juniorversenyt Jaross Pál nyerte.


(St. Moritz) A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség műkorcsolyázó hölgybajnokságáért minden évben a világ legjobb versenyzői találkoznak s így a verseny joggal mondható egyenértékünek a világbajnoksággal.

Most is a legjobbak vettek részt a küzdelemben, közöttük az angol Syers, aki első győztese volta bajnokságnak. A verseny szombaton kezdődött az előírt gyakorlatokkal.
Méray-Horváth Opika, a két év előtti és a mult évi bajnok, már ezekben nagy előnyt szerzett és a vasárnapi szabadon választott gyakorlatok után, majdnem egyhangulag pontozták elsőnek.

Értékes eredményt ért el a juniorversenyben Jaross Pál, a ki Szende Andor méltó utódjának igérkezik. A páros bajnokságot nagy meglepetésre a helsingforsi Jacobsohn házaspár nyerte a védő bécsi Engelmann- Mejstrik-pár előtt.

A részletes eredmény a következő:
Nemzetközi hölgybajnokság. 1. Méray-Horváth Opika BKE 6 helyezési szám. 2. Hanka Angela Bécs 10 h. sz. 3. Johnson, London 19. h. sz. 4. Reichmann. Bécs.
Nemzetközi párosbajnokság. 1. Jacobson házaspár Helsingfors 7 helyezési szám. 2. Engelmann – Mejstrik Bécs 11 h. sz. 3. Szabó Horwitz Bécs 12 h. sz. 4. Frenssen-Vogel Berlin
Nemzetközi juniorverseny. 1. Jaross Pál BKE.