Széll Kálmán ünneplése

Annak az örömére, hogy Ő Felsége a király Széll Kálmán miniszterelnököt a Szent István-rend nagy keresztjével kitüntette, lakomát rendeztek a Park-klub nevü társaskör termeiben, hol közéletünk igen sok kitünősége megjelent s nem hiányoztak még az ellenzéki képviselők sem, a mi fényes bizonyitéka annak a közszeretetnek, a melyben a miniszterelnök részes.

A lakoma a mult vasárnap ment végbe. A Park-klub termei vakitó fényben usztak. Fent az emeleten mintegy háromszáz teriték fehérlett. A tündöklő csillárok fénye, a tömérdek virág, s a helyiségek pompája felejthetetlen képet nyujtott a szemnek.

Itt voltak a főrendiház kiválóságai, a miniszterek, országzászlósok, a képviselők és a közélet minden rendű és rangu kiválóságai. Széll neve még olyanokat is vonzott, a kik nem szoktak bankettekre járni; ott volt például a 77 éves Jókai, a ki rendesen már este kilenczkor lefekszik; és ide vonzott olyanokat, a kik ritkán vegyülnek társadalmilag magyarok közé: itt voltak a szerb és szász nemzetiségi képviselők javarészben.