WSC – FTC 3:1 (3:1)

Üllői-ut. – 8000 néző. – Biró: Schaschek Ödön.
Az FTC hivei hiába remélték a zöld-fehérek formájának javulását. Hiába tartotta kezében a csapat a kommandót a játék legnagyobb részében, nehány játékosnak tehetetlensége lerontott minden esélyt, viszont az FTC kapuját – bár kevesebbszer forgott veszélyben – nem kerülte el a balsors, főként azért, mert Domonkos ezuttal sem játszotta ki tréningformáját, ugy hogy a goalokat főként az ő terhére lehet írni.

A WSC-ról bebizonyosodott, hogy tényleg megerősödött s rászolgált az osztrák bajnokságban elfoglalt előkelő pozícziójára. A csapat, különösen a védelemben egységes, résztvesz a védelemben Braunsteiner centercsatár is, aki a csapatnak még mindig a legjobb embere.

A csapat sikerével fokozódott a WSC egyik-másik játékosának hajlandósága az erőszakosságra is, aminek Blum és Pataki látták a kárát. Annál sajnálatosabb azonban, hogy a játék végén Weisz és Weinber helyén játszó Kiss olyan modorban feledkeztek meg magukról, amit a bécsiek a magyar footballsport fair voltának s rovására fognak írnia.

E durvaságok okozták, hogy a játékot néhány perccel előbb fujta le Schaschek biró, a ki erélyesebb kézzel megakadályozhatta volna a közönségnek a visszatetsző jelenetek lejátszódását.

A WSC. már az első félidő 7-ik percében eredményhez jutott Braunsteiner révén, a ki a kifutó Domonkos mögött a kapuba juttatta a labdát.
Korner után Weisz támadásából és korneréból Schlosser rugja a kiegyenlítő goalt, miután a Kaltenbrunnerre emlékeztető WSC-kapus – Sindermann – kezéből kiejtett labdát a 18-ik percben a hálóba vágta.

Ezután Pataki teljesen egyedül támadva, biztos goalt hibáz, tulkorán irányított lövésével. Jordan középfedezet lövésére Domonkos későn startol s ezzel a WSC megszerzi a vezetést, majd a beteg Müller jobbszélsőt helyettesítő Sauer által lőtt labdát Domonkos kiejti a kezéből s Braunsteiner a harmadik goalt lövi.

A második félidő elején Patakit fejelés közben elgáncsolják, ugy hogy percekig nem tér magához. Schlosser ép a goallövés pillanatában csuszik el s kiaknázatlanul marad az FTC három kornere is.

Csunya fordulatot vett ezután a játék, Weisz megrugja Linichet, miért a biró kiállítja s folytatja a már félbeszakított játékot. Kiss is megfeledkezik magáról és combon rugja ugyancsak Linichet, akit kivisznek, mire Schaschek lefujja a matchet három perccel az idő letelte előtt.

A bécsi csapatban a fiatal erőkből álló közvetlen védelem kifogástalanul játszott, a halfsorban Jordan volt a legjobb. A csatársor lelke Braunsteiner és Merz voltak, lövéseik azonban gyengék és ritkák, ugy hogy Domonkosnak kevés bravurral és módjában lett volna goalmentessé tenni a kaput.

A FTC-ban Rumbold és Blum a védelemben, Schlosser és Borbás a támadásban nyujtottak elismerésre méltót. Jól megállotta a helyét Kiss is, csak az a kár, hogy a durvasággal lerontotta a sikerét.