Magyar bajnoki teniszverseny

Kehrling Béla nyerte meg az egyes férfi bajnokságot. Zsigmondy-val szemben 8:6, 6:2, 6:2 eredménnyel sokkal könnyebben győzött tehát mint remélhettük volna. Zsigmondy veresége már a második szet elején bizonyossá vált s a mérkőzés további része éppen ezért különösebb érdekességet nyujtott.

Kehrling játékát jellemzi, hogy minden labdát minden helyzetből fog s ellenfelét kitünő plaszirozással védekezésre szorítja. Zsigmondy Kelemen Auréllal szemben játszotta ki legjobb formáját. Bámulatos türelemmel adogatta a hosszu labdákat, viszont Kelemen a háló mellőli játékot forszírozta s emiatt sokszor hibázott.

A legfejlődőképesebb versenyzőnek Fittler Kamill bizonyult, a ki Zsigmondyt igen erősen megszorította. A kettőjük közötti mérkőzés volt a verseny legszebb és legizgalmasabb küzdelme.

Cséry Sári 6:2, 6:1 arányban feltünő különbséggel győzte le Nyeviczkey Lillit a női egyes bajnokság második helyezettjét. Sajnálattal kell leszögeztünk, hogy a hölgyek játéka aránytalanul alacsonyabb nívót képvisel férfi játékosainknál. Erre mutat, hogy a hölgyjátékosok közül alig lehetne a legjobbakat külön felsorolni.

Ahány verseny, annyi formát látunk. Ma az egyik jobb, holnap a másik. Igy volt az is, hogy minden különösebb ok nélkül Cséry Sári fölénnyel verte Nyeviczkey Lilit. Nyeviczkey Lili pedig ugyanolyan különbséggel Mészáros Esztert.

A férfi páros bajnokságban Kelemen-Kehrling mindvégig kitünően állták meg a helyüket. Jól helyezkednek s egymás kiválóságát ügyesen használják ki.

Gróf Salmst mióta a párisi világbajnokságban Lordet és Gobertet megverte, az osztrák sajtó a világ legelső játékosai közé sorozza.

Kertész Jánosé a MOLSz buzgó titkáráé az érdem, hogy a bajnoki versenyek ellenére a sok esőnek, a legnagyobb rendben folytak le.