Az ökölvívás világbajnoksága

Az ökölvivás sportjának Anglia a hazája. Innen indult az ökölvívás hódító körutjára és az izgalmakat végsőkig fokozó sport Amerikában talált legbiztosabb talajra. Az angolok mellett azonban ujabban a franciák körében is óriási népszerüségnek örvend az ökölvivás.

Az angol sportközönségnek ma is egy legkedvesebb szórakozása az ökölvívó versenyek megtekintése. Százezrek forognak ilyenkor kockán. A fogadások amugy is fokozzák a versengés izgalmait. A közönség felhevült állapotban nézi végig ezeket a viadalokat és ujjongva, tombolva biztatja kedvencét.

A minap is kolosszális közönséget vonzott a londoni Olimpiába a könnyüsulyu boxolás világbajnoksága. Az angol Freddie Welsh került szembe az amerikai Willie Ritschevel, az elmult évnek világbajnokával. Husz forduló heves összecsapása tette próbára a versenyzőknek erős idegzetét.

Rettenetes küzdelmük végre a gyorsabban mozgó és fölényesebben viselkedő Freddie Welsh világbajnokságát hozta meg. Az amerikai erejének végső megfeszítésével küzdött, de a győzelmet jelentő "knock out"-ot nem háríthatja el. Képünkön ezt a küzdelmet mutatja be. A győztes Freddie a közönséggel szemben álló versenyző.