Rekord rekord után

Akik figyelemmel kisérték az aviatika legujabb eseményeit, meglepődve tapasztalhatták, hogy milyen gyors egymásutánban követték egymást a rekordok. A magassági rekord már ott tart, hogy körülbelül a Himalájának, a világ legmagasabb hegyének tetejéig képes már az ember emelkedni, míg időtartam tekintetében már több, mint egy napot értek el.

Az is feltünhetett, hogy ezeket a jelentős rekordokat mind németek csinálták, akik ma az aviatikában határozottan előtte járnak a franciáknak. Ismerve a franciák féltékenységét, el lehetünk rá készülve, hogy rövidesen ujabb rekordokkal fogják meglepni a világot.

A francia és német nemzet versengése ezen a téren is megnyilvánul, de ez a nemes verseny, akármelyiknek szerzi is meg a pálmát, az emberiség, a kultúra érdekében történik. A nemzeti hiuság hatalmas sarkalója a haladásnak.

Szenzációs időtartam-rekordot ért el a minap Böhm német pilóta. Albatros-gépén 24 óra és 12 percig repült egyhuzamban, állandóan több száz méternyi magasságban.

Linnekogel Guido, német aviatikus a multkoriban 6570 méter magasságu rekordrepülésével 10.000 márkát nyert. Linnekogel magassági rekordját csakhamar leverte egy honfitársa, Oelerich.