Az Auguszta serleg

Az Auguszta-serlegért az I. osztály hét békepárti egyesülete, a semleges „33” FC, valamint négy kisebb egyesület vesz részt. A matchek az Üllői-uti, a Határ-utcai, a Népszigeti pályán és a Millenárison jutnak dülőre.

Auguszta serleg mérkőzés:
FTC – BAK 6:0 (4:0) – Üllői-ut. 2500 néző. Biró: Langfeider Ferenc.

Az FTC már a match kezdetétől fogva kezében tartotta a siker garanciáját. Tóth már az első félidő 3. percében goalt lőtt, még pedig mintaszerüen csavart szabásut. A félidő 38. és 40 percében még hasonló értékű két goalt produkált Tóth, aki tegnap igazán elemében volt s az FTC csatársorában csak Schlosser multa felül, aki az első félidő 23. s a második félidő 9. és 12. percében mesteri egyéni játék után bravuros három goalt lőtt.

A fenti sorokból kitünhetik, hogy Tóth goallövés tekintetében a centercsatár helyén felülmulta a távollévő Patakyt, ha a labdavitelben és helyzetelőkészítésben nem is pótolta. Borbás az őszi szezonban ezuttal először szerepelt s ez nagyon meglátszott rajta. Csak kevés trükkje sikerült.

A jobbszélső helyén bemutatkozott Telkes, szép jövőjü I. csapatbeli játékosnak látszik s a „tartalékosok” közül Farkas és Steinitz halfok és Wiener back jól beváltak. Kiss, mint centerhalf, nagy támadó és védőerőt képvisel.

A BAK hat goalja ellenére is redpektabilisan játszott – védekező pozicióban, mert támadásra csak Gállos és Kos egyes kirohanásai révén nyitott alkalma, de akkor is eredménytelenül. A BAK nagy hátrányára volt, hogy egyik legjobb embere. Deutsch jobbhalf, 15 percnyi játék után sérülés miatt elhagyta a mezőnyt s végig tíz emberrel játszott.

A második félidő a beállott sötétség miatt a 40 perc betelte után lefujta a biró.

A csapatok következő összeállításban játszottak:
FTC. Fritz – Szandovits, Wiener – Steinitz, Kiss, Farkas – Telkes, Weisz, Tóth, Schlosser, Borbás.
BAK. Duschek, Kucsera, Aut – Fodor, Gerő, Deutsch – Raczkevy, Kós, Gulyás, Székely, Gallos.