Barátságos mérkőzések

FTC – TTC 8:0 (4:0) – Üllői-ut. 2500 néző. Biró: Izsó László.

A csapatok következő összeállításban játszottak:
FTC. Fritz – Szandovits, Wiener – Steinitz, Kiss, Weisz – Tóth, Schlosser, Pataki, Binder, Mader.
TTC. Korpácsi – Kerekes, Hegyi – Katona, Bruck, Fried – Recht, Procenko, Deutsch, Sefesik, Rocz.

Az FTC noha együtteséből többen hiányoztak s az itthonlévők most a szezon elején természetesen nincsenek még fit kondicióban, ugy összjátékban, mint goallövésben elég erősnek mutatkozott ahhoz, hogy a TTC-ét, amely ezuttal távolról sem mutatott I. osztályu formát, játszi könnyedséggel győzze le. Az FTC csapatából egyesek, különösen Schlosser, már is kiváltak.

Az első goalt a 15 p.-ben Schlosser lőtte, a melyet a 31., 42 és 45. percben ujabb goalok követtek, azokból is kettőt Schlosser csinált. A második félidőben Pataki vette át Schlosser szerepét, az 5., 25. és 28. percben lőtt egy-egy goalt. Kiss egészítette ki nyolcra az FTC goaljainak számát.


MTK – Törekvés 3:1 (1:1) – Hungária-ut. 2500 néző. Biró: Schubert M. Ferenc.

Aránylag még ezt a két csapatot tizedelte meg legkevésbbé a háboru és miután a katonasorban levő játékosok egy része még itthon van és a két csapat szorgalmasan készült az őszi szezonra, igen tetszetős játékot láttunk. Az MTK csapatából hiányzott a különben itthonlevő Hlavay, Csüdör, Rácz.

Egyébként így álltak fel a csapatok.
MTK: Knnap – Sebestyén, Patrovics – Nyúl, Konrád I., Molnár – Klement, Kertész II., Konrád I., Schatfer, Zsigó,
Törekvés: Dürr, Horváth, Szentey, Peitsik, Ging, Sigl – Beöthy, Klinga, Boris, Weisz, Mézner.

A Törekvés a II. félidő második felében visszaesett és ekkor szerezte meg az MTK a vezető két goalt. Az MTK első goalját Kertész II., a többit Konrád II. rugta. A Törekvés goalját Mézner érte el. A félidőkben a Törekvés teljes dalárdája gyönyörködtette hazafias dalokkal a közönséget.