Nemzetközi mérkőzés: Rapid – MTK 3:1 (1:1)

Hungária-ut 2500 néző. Biró: Schuberth M. Ferenc.

A magyar és az osztrák bajnokcsapat találkozása beváltotta a hozzáfüzött reményeket és végre sportszempontból is elbírálható mérkőzést láttunk, amely mindvégig le tudta kötni a közönség figyelmét. Az ellentétes híresztelésekkel szemben a Rapid csak Kreal és Bauer helyén játszott tartalékkal, akik azonban teljesen hozzásimultak a Rapid kellemes játékmodorához és igy a bécsi csapat tudásának a legjavát nyujtotta.

A szélsők gyors lefutása, s labdának kapásból való továbbítása és a kapu előtt tétovázás nélkül véghezvitt gyors reakciók jellemezték a bécsi bajnokcsapatot. Az MTK legjobb összeállításában szerepelt, csak a vidéken katonáskodó Rácz hiányzott, akinek helyén Konrád I. játszott.

Bajnokcsapatunk érthető módon nagyon ambicionálta a győzelmet és talán éppen az a mohóság, amellyel a győzelem kivívására törekedett, akasztotta meg teljes képességének kifejtésében. A védelem tulságosan gyorsan dobta előre a támadást, amivel nagyon sok labda kárba veszett, viszont a csatárok nem igyekeztek a szélsőkre való gyakoribb játékkal az ellenfél védelmét szétnyujtani.

Fáradhatlan volt a védelme az osztrák támadások leszerelésében és ebben nagy érdeme volt a nagyszerüen játszó Hlavaynak. Az eredmény realitását sajnálatos baleset zavarta meg. Kertész II. a második félidő 6-ik percében egy kapura történt erőteljes rugása után olyan szerencsétlenül esett el, hogy balkarját törte. A mentők vitték el.

Tíz emberrel játszott tovább az MTK, ennek ellenére azonban ebben a félidőben támadott többet. Az első félidő inkább a Rapid javára döntötte a mérleget, ami az általa elért számtalan kornerek is kifejezésre jutott. A bécsiek legjobb embere Kuthan középcsatár volt. Ördöngös technikájával nagy gyorsaság és elsőrangu lövőképesség párosul.

A szélsők villámgyors lefutása nagyon változatossá tették a támadást. Nagyszerüen dolgozott a két hátvéd, de Brandstadttert a szokottnál gyengébbnek találtuk.
A két csapat a következő összeállításban állt fel.

Rapid: Greiner, Deitrich, Balzer – Sehedywy, Brandstadtter, Hagler – Wondrák, Blaha, Kuthan, Rupets, Nictsche.

MTK: Knapp – Révész, Csüdör, Biró, Hlavay, Vágó – Klement, Kertész II, Konrád I., Konrád II., Schaffer.

Az első goalt Kuthan beadásából Rupetz éri el a 25. percben, amelyet a 42. percben Klement beadásából Schaffer egyenlít ki. Hatalmas lövés volt amely előbb belső kapufát érte. A második félidőben Kuthán szerzi meg a Rapid két goalját. Mindkettő mesteri és egyéni játék eredménye volt.