Auguszta serleg mérkőzés: FTC – Kispest AC 7:0 (3:0)

Üllői-ut 1000 néző. Bíró: Langfelder Ferenc.

Az eddig igen jól szerepelt Kispesti AC sikereit lerontja a nagyarányu vereség, de csak azoknak a szemében, akik csak az eredményt veszik tudomásul, a mérkőzésnek azonban nem voltak tanui. A valóság, az, hogy a KAC méltónak bizonyult előző eredményeihez, igen szépen és jól játszott ma is és csak az FTC óriási rutinjával tudta leigázni.

A rutin a nehéz pályaviszonyok mellett nemcsak a puszta győzelemben szokott megnyilvánulni, hanem gyakran nagy goalarányt hoz ki. Igy volt a KAC-al, amely most különösen érezhette annak a kárát, hogy hozzászokott a kis méretű pályához.

Az FTC jelenlegi első csapatából hiányzott Weisz és Kiss. Az előbbit a fiatal Tekes helyettesítette – igen ügyesen – Kiss helyén Steinitz játszott, Krizsán volt a jobbhalf. A KAC nélkülözte Kohn centert s bizony a legjobb játékosának távolmaradása sokat jelentett.

Kispestnek így nem volt ma egyetlen kiemelkedő képességű játékosa sem, közepes erő volt valamennyi, de mint együttes, kiállja a csapat a legszigorubb kritikát. Kár, hogy a védelemben könnyű testsulyu játékosok állanak, akik erős csatársornak bajosan tudnak ellentállani. Az FTC-ben ma messze kimagaslott Pataki precíz, okos játéka. Winer és Szandovits kíméletlen játéka hétről hétre kirívóbb lesz.

Az első félidőben eléggé változatos volt, jól lehet már a küzdelem elején Pataki két goalt lőtt, amelyet Schlosser háromra szaporított. A második félidőt az FTC uralta s Pataki 2, Tóth és Schlosser szerzett ujabb goalokat.