A német uszósport halottja

August Müller, a "Schwimmverein Bremen" tagja, hősi halált halt a francia harctéren. Müller neve nem volt olyan ismert a mi sportközönségünk körében, ami egyrészt annak tulajdonítható, hogy már jó néhány éve teljesen visszavonult az aktív szerepléstől, másrészt pedig annak, hogy Magyarországon sohasem vendégszerepelt.

Maguk a Németországot megjárt magyar uszók és az uszósport eredményeit figyelemmel kísérő sportférfiak azonban jól ismerték az ő nagy kvalitásait. Müller óriási klasszisa leginkább sokoldaluságában nyilvánul meg. Mint Németország all-rounk bajnoka (100 m.-es uszás, 50 m.-es buváruszás, műugrás) Luber közvetlen elődje volt és Luber bravurját a kettős bajnoksággal (műugrás és all-rounk bajnokság) annak idején ő is megcsinálta.

Több ízben szerepelt Ausztriában, ahol megnyerte az osztrák Császárdíjat, amikor még egyéni összetett pontversenyre kitűzött örökös vándordíj volt. A tetszés szerint és vizaalatti uszásban is kiválót produkált, de legigazibb terénuma mégis csak a műugrás maradt és a végtelenségig precíz, nyugodt és plasztikus mozdulatai utolérhetetlenek voltak.