Képes oldal a háborúból

1. Szentpétervár utcáján

Rendkivül érdekel az mindnyájunkat, hogy milyen lehet most az élet az orosz fővárosban? Az elegáns és szép orosz nőkön és a jól öltözött férfiakon nem látszik meg a háboru. Egy kis fiu a legujabb külön kiadást olvassa. Ám a kép nem mutatja meg az emberek lelkét, pedig bizonyos,hogy – különösen a nagy vereség óta – sok-sok levert, szomoru ember jár a szentpétervári utcán.


2. A lodzi harcokból

Amikor már javában állott a tüzérharc Lodz körül, a Zgierz-Lodz vonalon még közlekedtek a villamos kocsik. A képünkön látható kocsit shrapnell lövés érte, amelyik bezuzta a kocsi összes ablakait, de csodálatosképen egyéb kárt nem tett benne. Most már ez a vasutvonal is a németek kezében van. Az oroszoknak minden erőfeszítése hiábavaló, hogy ezt a vasutvonalat visszafoglalják.


3. "Tiszti étkező" a harctéren

A mi hadseregünk tisztjeinek igen elmés, hordozható tüzhely áll rendelkezésére. A kis "konyha" ládában helyezhető el s a harc folyamán mindenhova könnyen szállítható. Bárhol felállítják, alágyujtanak s egy-kettőre forró teát, levest és más meleg ételt főzhetnek rajta.


4. Osztrák vöröskeresztes hölgyek Zágráb utcáján

Horvátország és Szlavonia nagyobb városaiba Stájerországból és más osztrák tartományokból érkeztek vöröskeresztes ápolónők, akik a kórházakban odaadással ápolták a sebesült katonákat.


5. A szeretet nevében

Kegyesrendi barát szolgálatkészen tüzet nyujt a kórház udvarán, a mellette ülő sebesült bosnyák katonának. Hozzátartozik a háboru természetrajzához, hogy tele van a szivünk szeretettel azok iránt, akik értünk küzdenek.