Az uj trónörökös esküvőjén

A Szerajevóban lejátszódott szörnyü tragédia, az érdeklődés központjába állította Károly Ferenc József főherceget, akit a gyilkos golyók a trón várományosává tettek. Ezideig alig szerepelt a nyilvánosság előtt, hiszen mint prezuruptív trónörökösnek alig nyilt erre alkalma.

A magyar nemzet szerető érdeklődéssel, hódolattal és bizó reménységgel tekint jövendő királyára. A fiatal trónörökös és olasz származásu gyönyörü neje Zita pármai hercegnő valóságos idilli boldogságban éltek három évi házaséletük alatt. Egyikük sem szereti a ceremóniákat s a hetzendorfi kastély környékén rajongó imádattal beszélnek az emberek a fiatal fenséges pár nyájasságáról, lebilincselő közvetlenségéről.

Olyan apró vonások, hogy a főherceg imádásig szereti feleségét, családját és édesanyját, hogy nyájasan elbeszélget a szegény emberekkel, akiket ügyes-bajos dolgaikban támogat, ezek az apró, de jellemző vonások egy végtelenül szimpatikus egyéniséget rajzoltak elénk. Az uj trónörökös és neje lelkében nincs más érzelem a szereteten kívül. Minket magyarokat boldoggá tesz az, hogy az uj trónörököspár mindig kiválóan kedvelte a magyarokat.