Fegyházra itélt kuruzsló

Szegedről irják: Márkus Fekete János 58 éves székely származásu csizmadia már évek óta garázdálkodott a szegedi tanyákon, a hol keresett kuruzsló hirében állott. Valóságos rendelő-intézetet tartott fenn alsótanyai lakásán.

A környéken "csodadoktor"-nak ismerték Márkus bácsit, a kinek túlvilági hatalmat tulajdonitottak. Egészen a legutóbbi időkig űzte kuruzslásait a csodadoktor a hiszékeny tanyai nép körében és hizó sertés, liba, csirke volt az orvosi honorárium. Apróbb kihágásokért már több izben elitélte őt a szegedi járásbiróság, ő azonban nem javult meg és nem volt hajlandó lemondani jövedelmező mesterségéről. Utóbb már olyan dolgokra is vetemedett, a melyek egyenesen a büntető törvénykönyvbe ütköznek, a mennyiben a hozzá betévedt fiatal tanyai leányok közül többeket megbecstelenített.

A csendőrség a panaszok alapján letartóztatta a tanyai szatirt, a kire a biróság három esetet kétségtelenül rábizonyított s ezért öt esztendei fegyházra itélte az öreg gonosztevőt, a kitől így most jóidőre megszabadultak a hiszékeny tanyaiak.