A magyar jéghockey-csapat győzelme

A magyar jéghockey-csapat fényes bécsi győzelméről elragadtatással ír a bécsi "Fremden Blatt". Az említett bécsi napilap, a melynek most a háborus időben is hatalmas sportrovata van, arról a jéghockey-mérkőzésről szóló tudósításában, a melyet mult vasárnap a Budapesti Korcsolyázó Egylet csapata 14:2 (6:1) arányban nyert meg a Wiener Eislaufverein ellen, valóságos dicshimnuszt zeng a magyar csapatról és a magyar játékosokról.

Ennek tanulságául az említett tudósításból néhány szemelvényt reprodukálunk:
A magyar jéghockey-játékosok minden tekintetben megerősítették az őket megelőző jó híreket és olyan nagyszerű játékot mutattak, hogy azzal szemben a bécsieknek hosszú időkre nincs esélyük a győzelemre. Az osztrákok nagyfoku fejlődése mellet is ujból el kellett ismernünk a "Trans" sportembereknek fölényét.

A vendégek csapatának minden egyes tagja mintaszerű modorban játszott, mindegyikük kitűnő futó, pompás ütő-technikával bírnak és kitűnően vezetik a labdát. A magyar csapatot a maga egészében mintául veheti az osztrák jéghockey-sport.

A kombináló-gép ritka precizitással mindig a legjobb helyzetben lévő embert küldték a tűzvonalba: a védőjátékosok ugyanolyan ügyesek voltak a labda elvételben, mint a csatárok az ellenfél kijátszásában. A budapestieknek meglehetős erős, de nem unfair játéka, a bécsieket nagy mértékben befolyásolta.

Ha a vendégek közül valaki külön felemlítést érdemel, az Balázs, a kapus, a ki szemkápráztató tudást produkált, nem kevésbbé voltak kiválók a védelemben Pózl és Ságody, a kik különösen a Rauch gyors munkájával szemben alkalmaztak kitűnő ellenállási módszereket.

A már nem egészen kezdő Lator dr. meglepő gyorsaságával és kitartásával tűnt fel. A csapat legjobb része talán mégis a csatársor volt a melyben Kehrling, az ismert tennis-bajnok példásan tevékeny volt, de a társai: Krempels és Hevesi sem maradtak el tőle ebben a tekintetben. Egy annyira összehangzó csapathoz még nem nőttek fel az osztrákok.

Ez a páratlan siker annál értékesebb, mert a míg a bécsiek az ő műjégpályájukon egész télen át trenírozással és mérkőzésekkel foglalkozhattak, addig a mi jéghockeyistáink az idei jégszezónunk mostoha körülményei miatt csak nagyon kevés – és már régóta félbehagyott – tréninggel léptek küzdelembe.