Döntő harcok az egész vonalon

Höfer mai jelentése.

Hivatalos jelentés.
Kiadatott október 25-én délben.
Érkezett este 8 óra 30 perckor.

A Budapesti Tudósító jelenti: Az északkeleti hadszíntéren a mi seregeink és erős német haderők most már egy csaknem megszakítatlan vonalon, amely a keleti Kárpátok északi lejtőit, Stary-Sambort, a przemysli vártól keletre fekvő terepet, a San alsó folyását és a Visztula lengyel partjainak területét egészen a Plock vidékeig öleli fel, harcben állanak az orosz főerővel, melyhez az oroszok kaukázusi, szibériai és turkesztáni csapataikat is felvonultatták.

A Kárpátokon át indított támadásunk erős ellenséges haderőt vont magára.
Közép-Galiciában, ahol mindkét ellenfél megerősített állásokat foglal el, általában még áll a harc. Przemysltől délkeletre és a San folyó alsó folyásán csapataink az utóbbi napokban többrendbeli sikert értek el.

Orosz-Lengyelországban mindkét fél részéről nagy erőket állítottak szembe, melyek tegnap óta az Ivangorod-varsói visztulai vonaltól délnyugatra harcolnak.
Hofer vezérőrnagy, a vezérkar főnökének helyettese.


A németeke előnyomulása a belga-francia harctéren.

Berlin, október 25.

A Magyar Távirati Iroda jelenti:
Nagy főhadiszállás, okt. 25-én d.e. Nieuport és Dixmunden között heves harcok után október 24-én ujabb nagy erőkkel átléptük az Yser-Ypres-csatornát. Yprestől keletre és északkeletre az ellenség állást foglalt. Ennek ellenére is sikerült azonban csapatainknak több helyen előrenyomulni. Mintegy ötszáz angol katonát, köztük egy ezredest és huszonnyolc tisztet elfogtunk.

A keleti hadszintéren csapataink megkezdték az offenzivát Augustow ellen. Ivangorod környékén csapataink vállvetve küzdenek az osztrák és magyar csapatokkal. 1800 orosz katonát foglyul ejtettünk.

A német nagyvezér vasárnapi jelentése ismét a német seregek előnyomulásáról számol be. A belga-francia határ vidéken immár majdnem két hete tart a harc, melyben a szövetségesek nagy erőket vonultattak fel nemcsak a szárazföldön, hanem a tengeren is, ahol az angol hadihajókhoz ujabban a francia flotta egy része is csatlakozott. A tengerparton sorakozott ágyunaszádokkal próbálják feltartóztatni a németek előnyomulását.

Az entente seregeinek minden erőfeszítése eredménytelennek látszik, mert a németek ismét ujabb nagy erőkkel átlépték az Yser-Ypres csatornát, tehát már átjutottak a Dünkirchen felé vezető ut legnagyobb akadályán. Ezek után már jóval könnyebb lesz az előrehaladás a német offenziva célja felé: a francia tengerparthoz.