Győzelemről-győzelemre

Diadal jár az osztrák-magyar és a német seregek nyomában. Mindenünnen, ahol a mi és szövetségesünk csapatai harcolnak, ujabb és ujabb győzelmeket jelentő hírek érkeznek, nagy örömet keltve országszerte. Most fejlődtek ki valójában a nagy harcok s most látja az orosz, a francia, az angol, a belga és a szerb hadsereg, hogy milyen hiábavaló minden küzdelme.

Belgium már a németeké, a németek Páris és Varsó előtt vannak, Przemysl mellől elpusztult az orosz, csapataink diadalmasan nyomultak elő Szerbiában, Magyarország területéről kiüzik az oroszokat – mennyi nagy esemény és diadal! És most igy haladunk diadalról-diadalra mindennap s ki tudja, hogy milyen nagy és örvendetes eseményekről fognak még érkezni hirek, mire e számunk megjelenik.

Az emberpazarló cár kétségbeesetten igyekezett diadalra juttatni seregeit, de mindenütt vereséget szenvedett. Mindenütt ezrével borítják az orosz holttestek a csatamezőket s immár egész nagy sereg telne ki azokból akiket a győzelmes magyar és német csapatok foglyul ejtettek. Nemcsak fegyveres katonáink, hanem műszaki és másféle csapataink is napról-napra kitüntetik magukat, elősegítve munkájukkal csapataink győzelmét. Vasuti ezredünk katonái is nagy szolgálatot tesznek csapatainknak.