Fürdőkád a csatatéren

Warren angol tábornok, akit a boerok Spionkopnál ugy megvertek, már évtizedek óta sohasem mulasztja el, hogy reggelenkint langyos vizben megfürödjék.

A mikor Buller tábornok megkisérelte a Tugelán való átkelést, Warren nem hagyhatta el állomását. Ennek ellenére, nem volt hajlandó ezen szép szokásról lemondani, és mikor a hajnal pirkadt, a tábornok szolgájával előhozatta összehajtható fürdőkádját, a szivacsokat és a fürdő egyéb kellékeit és a nyilt csatamezőn, a búrok bombái közepette megfürdött.

Mulatságos, hogy ugyanebben az időben Buller, a fővezér tanácskozni óhajtott a tábornokkal. Egyik tisztjétől üzentette Warrennek, hogy menjen el hozzá, mert beszélni óhajt vele. A fürdőző tábornok természetesen nem tehetett eleget a felszólitásnak. Ekkor Buller odalovagolt a fürdőkád mellé és a két vezér megtartotta tanácskozását. Az egyik lován ült, a másik a fürdőkádjában.

Különben ezután már jobban ráér fürdőzgetni Warren, otthon Angliában, mert a mint jelentik, több szerencsétlen művelete, - de kivált spionkopi veresége miatt, hazaszólitották a harcztérről.