Apróságok

Az ujságok szállitása

A vasutak forgalmának új rendje folytán az ujságok elszállítása egy ideig csak nagy késedelemmel történhetik. Kérjük olvasóinkat, tulajdonítsák ennek, ha a "Képes Néplap"-ot is csak késéssel kapják meg és legyenek türelemmel mindaddig, mig a vonatok közlekedésének rendje lehetővé nem teszi a számunkra, hogy lapunkat ismét pontos időben juttassuk el hozzájuk.

Az elfogott kormányzó

Felért egy megnyert csatával, hogy Báró Korffot, Varsó kormányzóját elfogták a németek. Automobil kiránduláson volt épen a báró, amikor egészen váratlanul a német katonák vették körül. Fogva volt. Nagyon szégyelték és fájlalták a dogot az oroszok és a semleges államok egyikéhez fordultak, hogy járjon közbe a drága fogoly kiszabadításában. "Nagyon sajnáljuk – felelték nekik – nem tehetünk semmit."


A kinek az agyvelején ment keresztül a golyó

A déltiroli harcztéren, mint katonai orvosi körökből közlik, fejbelőttek egy embert, a kinek a golyó mind a két halántékán és az agyvelején keresztülment. Csodálatos módon a sebesült nem mutat bénulási tüneteket, egyáltalában eszméleténél van és valószinűleg rövidesen meggyógyul.