A női divat

Kerti ünnepségeken, fogadásokon, bálokon nincs elragadóbb látvány, mint amit a rőtszőke angol hölgyek nyújtanak lazán tűzött hajzatukkal, krémszínű csipkeruhájukban, amely újabban szabadon hagyja a nyakat meg az alsókart.

Hozzá halványárnyalatú, könnyű kendőt viselnek, amely elöl keresztben fekszik, kétoldalt a testhez simul, és két hosszú csücskén, ahogy lelóg, rezegnek a csomózott végű, sodrott selyemrojtok. A hosszú szárú csipkekesztyű csak az alsókart,a csuklót és a tenyeret födi el, érvényesülni engedi viszont a gyűrűkkel dúsan fölékszerezett ujjakat.

A nyakon hosszú aranylánc látható, ezt mellmagasságban "new style" mintázatokkal ékes arany kapocs-mütyürke fogja össze, amely afféle tolattyúként csúsztatható föl s alá, tetszés szerint. A feltűnő mélyen lecsüngő lánc legvégén lornyon himbálódzik, méghozzá arannyal befuttatott teknősbékapáncél kerettel és nyéllel.

Meglehetősen sajátságos, ámde roppant tetszetős, ahogy ezek az albioni divathölgyemények állandóan fejükön tartják malomkő méretű kalapjaikat.