A hadifoglyok ruházata

A hideg időjárás beállta folytán gondoskodás történt, hogy a munkára kiadott hadifoglyok ott, a hol ez még nem történt volna meg, téliruhával, fehérnemüvel és lábbelivel haladéktalanul elláttassanak.

A szükséges ruházati czikkekről a munkaadó a kívánt ruhanemüek nagyságának hozzávetőleges megjelölésével pontos kimutatást készitsen, a kimutatáson a szükségletet a legközelebbi csendőrörssel igazoltassa és e tekintetben a kimutatást annak a hadifogolytábor-parancsnokságnak küldje el, a melyből a hadifoglyok kiadattak és ettől a parancsnokságtól kérje a ruhanemüek elkészitését.

A hadügyminiszter sürgősen utasitotta az összes hadifogolytábor-parancsnokságokat, hogy a hadifoglyok ruházata iránt a munkaadók részéről támasztott igényeket azonnal elégítsék ki. A mennyiben ez nem volna lehetséges, a hadügyminiszter a ruhaneműeket haladéktalanul elküldi vagy akadályoztatás esetén intézkedik, hogy a ruházatnak a munkaadók által való beszerzés iránt megfelelő pénzösszeg utaltassék ki.

A hadifoglyoknak polgári öltözet is adható, de ebben az esetben minden öltönydarab fehér olajfestékkel jelölendő meg, hogy a hadifoglyok könnyen felismerhetők legyenek.