Rapid – MTK 3:1 (0:0)

Hottefdorf . 3000 néző. Bíró: Scemann.
Az MTK a következő összeállításban szerepelt: Knapp – Révész, Csüdőr – Bíró, Konrád I. Nyul – Klément, Kertész II. Kovács Elemér, Schaffer, Konrád II.

Az MTK a Schaffer által lőtt góllal a mérkőzés utolsó öt percéig vezetett, akkor azonban a Rapid egymás után három gólt küldött Knapp hálójába. Az első bécsi gólt Svatosch lőtte a jobbszélső centeréből, a másodikat kornerből Kuthan fejelte, a harmadikat Bauer szerezte meg. Mind a három védhetetlen volt.

A játék tulnyomóan nagy részében az MTK volt fölényben, a második félidőben ugyszólván iskolajátékot produkált, a befejezés előtt azután annyira összeesett, hogy a biztos győzelemből végezetül csufos vereség lett.

A csapatnak kimagaslóan legjobb embere Konrád I. volt a csatársorban ismét Schaffer tűnt ki, de méltó partnere volt a center posztján Konrád II. A védelemben Révész volt a jobb. Csüdör néhány labdát hibázott.

A Rapidban elsőranguan dolgozott Brandstetter, Cimera és Svatosch. A bíró fölötte kielégítette a magyarokat, rovására csak az írható, hogy sok támadást megállított offside címén, holott nem forgott fenn offside esete. Ez a tévedés azonban egyenlően sujtotta mind a két csapatot.