FTC – 33 FC 3:1 (1:1)

Üllői-uti pálya, 2500 néző Bíró: Veres Imre dr.
A "33" mult heti gyengébb szereplése után meglepetés számba ment az eredmény és még inkább a budai csapat által produkált játék, a mely az FTC-t a legteljesebb energia kifejtésére kényszerítette.

A mérkőzés sokáig nyílt volt és csak a második félidőben az FTC-nek nagyobb állóképességével sikerült ellenfelének ellenállását megtörni. A jó eredmény elérésében nagy része volt Zsáknak, a ki legjobb napjaira emlékeztető formában védett és a válogatott csapat kapus elkövette az a hibát, hogy Harti, a ki még nem heverte ki a mult heti sérülését és a mérkőzés legnagyobb részében csak statisztált, szerepeltette ismét csapatában, a mi s Schlosser-Borbás párral szemben elégtelen védelem volt.

A "33" ilyenformán győzelmi esélyei eleve nem igen voltak, de a védekezés feladatát mindvégig szívósan és lelkesen teljesítette. A FTC-nek nem volt igazán jó napja, a mit főleg kissé kapkodó és rendszertelen csatárjátéka bizonyít. Elsőrangu volt a balszárnya. Schlosser minden akcziója egyaránt hasznos és élvezetes volt. Tóth két szárny közötti összeköttetést nem tudta a tőle megszokott módon keresztülvinni.

A jobbszárny Binder nagyfoku indiszpozíciója folytán nem tudott sikeresen érvényesülni. A védelem volt, mint rendesen a csapat legkevésbé jó része és megállapítható, hogy igazán nagy feladatok véghezvitelére nem hivatott.

A védelemben Perényi magasan kiemelkedett a mezőnyben. Jobbhátvédet játszott, de számtalanszor a másik oldalon is segített és a fedezetek között is nem egyszer látható volt.
A "33" játéka meglepetést keltett. A védelem kitűnően végezte dolgát és nagyon megnehezítette az FTC csatársorának gólhelyzetek teremtését.

A fedezetsorban Vancsai I. ismét lelke volt a csapatnak. A csatársor míg komplett volt, tetszetős és számos gólhelyzetet előidéző mezőnyjátékot produkált, egyénileg Vancsai II. és a balszélső Oszwald tűnt ki. Kissé több erélylyel további pozitív eredmény se maradt volna el.

Az első félidő változatos hullámzó játékkal telt el, a melynek hű kifejezője az eldöntetlen eredmény. Az FTC éri el a 19 p.-ben a vezetést Schlosser révén, a kiegyenlítés a 35 p-ben történt Vancsai II. szép lövésével.

A második félidőben az FTC fölénye kezd kidomborodni, főleg mikor Hartl mind kisebb mértékben kezd részt venni játékban, a minek ellensulyozása Vancsai II. visszavonul a fedezetsorba.

9. és 13. p-ben azután az FTC Schlosser révén két szép gólt ér el. Az FTC továbbra is állandóan támad, a "33" támadó akciói mind gyöngébbek lettek. A további eredmény elérését azonban a tömörülő "33" védelem megakadályozta.