Sándor szerb király menyasszonya

Szerbiában nem az a kifogás a király házassága ellen, hogy egyszerű, szegény asszonyt vesz feleségül. A menyasszony személye okozta a nagy meglepetést. Nikolajevics volt miniszterelnök azt mondta: „A szerb parasztlányok, a midőn meghallották, hogy a király kit vesz feleségül, lebontották hajukat gyászuk jeléül…”


A pletykák egész özöne indult meg. Fölemlegették, hogy Masinné férje hirtelen halt meg, s vizsgálatot akartak indítani, de Milán akkori király közbelépett.

 

Masinné asszony 15 év óta, mióta a férje meghalt, havi 65 frank nyugdijat huzott. A mikor Natalia királyné udvarhölgye lett, nagyon rossz anyagi helyzetben volt, de ekkor minden megváltozott. Azt azonban senki nem tagadja, hogy Masinné eszes, mivelt, szép asszony.

 

Körülbelöl egy év előtt Sándor király Masinné részére a királyi palota közelében egy házat vásároltatott s azt a legnagyobb kényelemmel rendeztette be. Tavaly télen pedig, mikor a király Meránban tartózkodott; Masinné is ott tartózkodott s a király villájának közelében lakott.