Dtum
Login with Facebookk
1934 | December

Készülődnek már a magyar játékosok az 1935. évi sakkolimpiászra

A sakkvilágbajnokságról már élénk szó folyik a sakkszövetségben és a sakk-klubok berkeiben. A magyar együttes, amely egyik komoly aspiránsa a világbajnokságnak, már, mint előzetes tréning-mérkőzésekkel kívánja a jövő évi olimpiászra formáját fokozni.

Az olimpiász időpontja még bizonytalan, csupán az a valószínű, hogy augusztus utolján kerül eldöntésre a nagy küzdelem Varsóban. A világhegemónia megszerzésére a világ valamennyi számottevő sakkszövetsége leadta nevezését.

Idehaza már lezajlott a sakkbajnokság őszi fordulója, de a sakkjátékosok mégsem pihennek, mert valamennyi egyesület kupamérkőzéseket játszik. Most vasárnap különösen nagy érdeklődés kísérte a Magyar Munkás Sakk-kör mérkőzését a Városmajori Sakkegylet jó képességű csapatával.

Mindkét csapat játékosgárdájának javával indult a küzdelembe úgy hogy valamennyi mérkőzés végsőkig folyt. Mérkőzésről az esti órákig a következő értesítést kaptuk: MMSK - Városmajor SE. 6:6. Az első táblákon még folyik a mérkőzés.

Mint sakkérdekességet megemlítjük a hastingi mesterverseny tegnapi fordulójának nagy szenzációját: Capablanca, a több éven át volt sakkvilágbajnok vereséget szenvedett az angol Thomastól. A kubai mester veresége sakk-körökben nagy meglepetés, mert Capablanca nemrég ismét világbajnoki mérkőzésre hívta meg Aljechin jelenlegi világbajnokot. Természetesen a mérkőzésre ezek után aligha kerül sor.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Alekhine-Capablanca Alekhine
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98